Keramiek in verschillende vormen

Keramiek in verschillende vormen

Keramiek, waar kan je beginnen. Wanneer je aan keramiek denk komt er gelijk veel in je op. Keramiek wordt gemaakt van klei. Dit klei wordt gebakken waardoor het uiteindelijk keramiek wordt. Veel artiesten schilderen op keramiek waardoor het een mooi uiterlijk krijgt. Keramiek komt daardoor ook in veel verschillende kleuren en patronen. Wanneer je iets gaat maken van keramiek kan je zelf beslissen wat voor vorm het krijgt. Wil je tegeltjes maken of bakjes? Dan kan dat allemaal. Het klei waarvan keramiek is gemaakt is niet moeilijk om vormen naar jouw gewenste vorm. Wel is het handig om een paar video’s erover te kijken of om begeleiding te krijgen van een professional die er al ervaring mee heeft zodat jij beter aan de slag kan gaan.

Diamant

Wanneer je iets maakt van keramiek kan je verschillende dingen toevoegen. Wil je dat jouw bord een mooie diamant heeft of dat hij mooi schijnt door het toevoegen van gebroken glas dan kan dat heel makkelijk! Alles is mogelijk om te vormen met keramiek. Het ligt aan jouw creativiteit wat je ervan maakt. Als je klaar bent met het klei, wil je dat het hard wordt zodat je het kan gebruiken of eventueel verkopen. Om het hard te laten worden doe je het in een oven. Deze oven moet heel warm kunnen worden sinds het hoge temperaturen nodig heeft voordat het klei hard word en keramiek wordt. Nadat het keramiek uit de oven is gekomen doen de meeste er nog een doorzichtig laagje overheen van product dat het keramiek beschermd. Door dit beschermlaagje is het ook veilig om bijvoorbeeld; erop te eten.

Op markten

Je kan keramieken spullen vinden in winkels of op markten. Vaak wordt dit verkocht als planten of bloempot. Dit doen ze omdat het een mooi uiterlijk heeft en er overal wel bij past. Natuurlijk zijn dit niet de enige dingen die worden gemaakt van keramiek. Er wordt ook veel kunst van keramiek gemaakt. Dit kan je vaak terug zien in museums. Jij kan zelf ook tijdens een workshop over keramiek aan de slag gaan hiermee. Het is leuk om te doen en je kan er veel verschillende dingen mee maken. Je leert er ook nog eens veel van sinds je er zoveel mee kan doen. Meer dan wat de meeste mensen verwachten.

MEER TE WETEN KOMEN