Keramiek voor in de tuin

Keramiek voor in de tuin

Wanneer je keramiek opnoemt denken mensen gelijk aan binnen terwijl dit helemaal niet hoeft. Je kan ook keramiek voor in de tuin nemen. Wanneer je jouw achtertuin eindelijk eens wilt verbouwen Moet je er maar eerst voor zorgen dat al het onkruid weg is. Je kan hier iemand voor inhuren of je kan het zelf doen. Als jouw achtertuin onkruid vrij is ga je maar rondkijken op het internet. Je wilt zo dicht mogelijk bij de achterdeur een hele zit plek. Je kiest hiervoor keramieken tegels. Deze zien er mooi en luxe uit. Keramieken tegels zijn niet helemaal waterdicht maar ze krijgen pas na een hele lange tijd waterschade. Je besluit om ook een overkapping te nemen over deze zitplek. Wanneer deze zit plek af is kijk je naar de rest van de tuin. Je neemt een paar mooie bloempotten. Je hebt veel verschillende soorten. Denk aan groot, klein, felgekleurd of een simpel kleurtje. Je hebt naast bloempotten ook veel andere decoraties gemaakt van keramiek voor in de tuin. Je hebt leuke nep kikkers of paddenstoelen. Met deze decoraties kan je jouw tuin afmaken en een leuk en knus gevoel eraan geven.

Moet je keramiek snel vervangen?

Omdat keramiek niet helemaal waterdicht is denk je vast; ik moet dit snel vervangen. Dit is helemaal niet zo. Keramiek gaat lang mee. Voor keramiek betaal je best veel, dus je verwacht er ook kwaliteit voor terug. Keramiek is ook kleurvast. Dit betekent dat als je keramieken tegels hebt dat ze niet snel verkleuren. Ze houden heel lang hun eigen kleur vast. En keramiek is slijtvast. Dat iets slijtvast is, betekent dat het niet zo snel slijt. Het gaat dus lang mee. Keramiek is vorstbestendig en is voor een groot deel waterafstotend. Als je keramieken decoraties en vooral tegels wilt laten zetten kan je daar iemand voor inhuren. Je kent misschien iemand die dat goed kan of je gaat naar een bedrijf toe die hierin is gespecialiseerd. Je maakt een afspraak met zo een persoon en degene komt langs om het allemaal op zijn plek te zetten. Nu jouw tuin helemaal af is kun je er lekker van genieten en vrienden uitnodigen om buiten te zitten. En als je toch geen keramiek meer wilt is het altijd mogelijk om deze weer te laten verwijderen.

Op markten

Je kan keramieken spullen vinden in winkels of op markten. Vaak wordt dit verkocht als planten of bloempot. Dit doen ze omdat het een mooi uiterlijk heeft en er overal wel bij past. Natuurlijk zijn dit niet de enige dingen die worden gemaakt van keramiek. Er wordt ook veel kunst van keramiek gemaakt. Dit kan je vaak terug zien in museums. Jij kan zelf ook tijdens een workshop over keramiek aan de slag gaan hiermee. Het is leuk om te doen en je kan er veel verschillende dingen mee maken. Je leert er ook nog eens veel van sinds je er zoveel mee kan doen. Meer dan wat de meeste mensen verwachten.

MEER TE WETEN KOMEN