Wat zijn doorrijstellingen en hoe gebruik je ze?

Doorrijstellingen zijn een populaire keuze als het gaat om efficiënte opslagoplossingen in magazijnen en distributiecentra. Deze specifieke stellingen bieden de mogelijkheid om pallets door te rijden, waardoor de toegankelijkheid en doorvoersnelheid van goederen worden geoptimaliseerd. In dit artikel zullen we een overzicht geven van de verschillende soorten doorrijstellingen die beschikbaar zijn, hun voordelen en waar u op moet letten bij het kopen van doorrijstellingen. 

Optimaliseer opslag en doorvoer 

Doorrijstellingen bieden een efficiënte opslagoplossing voor pallets. Ze zijn ontworpen met rijbanen waar pallets kunnen worden geplaatst en vervolgens doorheen kunnen worden gereden met behulp van een heftruck. Dit minimaliseert de hoeveelheid ruimte die nodig is voor het opslaan van pallets, omdat er geen gangpaden tussen de stellingen nodig zijn. 

 

Doorrijstellingen maximaliseren niet alleen de opslagcapaciteit, maar verbeteren ook de doorvoersnelheid van goederen, wat vooral handig is bij opslag met een hoge omloopsnelheid. Als u op zoek bent naar doorrijstellingen, kunt u verschillende leveranciers en fabrikanten raadplegen om doorrijstellingen te kopen die aan uw specifieke behoeften voldoen.

Voordelen van doorrijstellingen 

Doorrijstellingen bieden diverse voordelen voor efficiënte opslag. Ten eerste maximaliseren ze de ruimte doordat er geen ruimteverlies is door gangpaden. Dit betekent dat u meer goederen kunt opslaan in dezelfde ruimte. Bovendien zorgt het doorrijden van pallets voor een snellere en soepelere doorvoer van goederen, waardoor de productiviteit wordt verhoogd. Doorrijstellingen zijn ook flexibel aanpasbaar aan verschillende afmetingen en gewichten, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende producten. Daarnaast bieden doorrijstellingen goede zichtbaarheid en toegankelijkheid tot de opgeslagen goederen, wat de efficiëntie van orderpicking verbetert. Bij het kopen van doorrijstellingen is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals draagcapaciteit, afmetingen en kwaliteit van de stellingen.

Waar let u op bij doorrijstellingen?

Bij het kopen van doorrijstellingen zijn er enkele belangrijke overwegingen. Ten eerste moet u de draagcapaciteit van de stellingen beoordelen, aangezien deze van invloed is op het gewicht dat de stellingen kunnen dragen. Het is verder belangrijk dat de doorrijstelling voldoende draagcapaciteit heeft en van sterk materiaal gemaakt is. Om uw magazijn te verduurzamen en goedkoper uit te zijn, kunt u ervoor kiezen om een gebruikte doorrijstelling te kopen. Deze worden altijd gecontroleerd voordat ze de verkoop in gaan voor een tweede leven.