3 tips voor een scandinavische woonstijl

De scandinavische woonstijl is geliefd en dat begrijpen we maar al te goed! Deze woonstijl kenmerkt zich door rust en eenvoudig, middels het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen. Niet voor niets is deze woonstijl steeds vaker terug te zien in de grote woonmagazines. Wil jij graag je living veranderen, is de slaapkamer aan verandering toe of moet je hele huis in dezelfde woonstijl? Alleen al het bestellen van mooie raamdecoratie online is een begin om je woning een heerlijke plek te maken die volop rust ademt. Hier lees je 3 tips voor het creëren van een scandinavische woonstijl.

#1 Neutraal kleur- en materiaalgebruik

Als je kijkt naar scandinavische interieurs, dan valt op dat neutrale kleuren en tinten de boventoon voeren. Kleuren als wit en beige, lichtgrijs en zachtroze, maar ook lichte pasteltinten kom je veel tegen. Je kunt het beste een of twee statement kleuren kiezen en de rest in één tint houden. Op deze manier creëer je rust in de ruimte en behoudt je echt de scandinavische stijl. Verder worden er veel natuurlijke materialen gebruikt in het interieur, zoals hout, textiel en wol.

#2 Kies voor goede verlichting 

Ook erg belangrijk: goede verlichting in huis. In scandinavische landen zijn de winters donker en de dagen lang, waardoor licht in huis enorm veel aandacht krijgt. Mooie hanglampen, sfeervolle gloeilampen, strakke spots en mooie kaarsen zorgen voor enorm veel sfeer in huis. Dit kun je zelf ook doorvoeren in jouw interieur.

 

#3 Stijlvolle raamdecoratie

Als het gaat om mooie raamdecoratie is het zeker mogelijk om dit in scandinavische stijl te doen. Wat dacht je van houten lamellen op maat? Hout is een van de meest populaire materialen in de scandinavische woonstijl en dit wordt overal voor gebruikt. Voor de meubels en de accessoires, maar ook in de raambekleding. Houten lamellen stralen luxe uit en zorgen voor een strakke look in de living, maar ook elders in huis. 

 

Bij Inhuisplaza kun je terecht voor een breed aanbod van diverse soorten houten lamellen. Denk aan meerdere houtsoorten, kleuren en afwerkingen. Wil je graag een lichte houtsoort om dit bij de rest van je interieur te matchen of heb je toch liever een andere soort? Er zijn volop mogelijkheden en dit betekent dat je altijd iets vindt dat helemaal bij je past. Online bekijk je het complete aanbod en vind je gegarandeerd de raamdecoratie die jouw scandinavische woonstijl helemaal af maakt!