Drie tips om jouw huis een nieuwe look te geven

Op een geven moment gaat je huis misschien ietwat oud aanvoelen en dit willen we natuurlijk graag oplossen. Nu Nederland weer in lockdown zit is het misschien wel het perfecte moment om wat te klussen aan je huis, dus we hebben in dit artikel drie tips voor jouw om je huis weer als nieuw te laten voelen.

Verander de vloeren

Dit is een redelijk grote verandering en gaat dan ook wat tijd kosten, maar het is het wel waard. Een nieuwe vloer veranderd echt de hele uitstraling van een kamer. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om nieuw laminaat in jouw woonkamer te leggen of nou juist gaan voor een echte houten vloer. Verander de kleur van de vloer en verander zo ook de hele stijl van het huis. Voor de keuken of badkamer kun je eens een keramische vloer proberen. Keramische tegels zijn sterk en erg onderhoudsvriendelijk. Verder nemen ze ook weinig vocht op, waardoor schimmel niet vaak voorkomt. Om meer te weten over de opties van een keramische vloer kun je eens een kijkje nemen bij Anselm Oome Rotterdam

Geef je muren een ander kleurtje

Als je een andere vloer toch een te heftig project vindt dan is de muren verven een perfect stapje omlaag. Hiermee heb je nog steeds een duidelijke verandering in het huis, maar hoef je gelukkig niks te slopen. De kleur van de muren kan veel doen met de sfeer van de kamer. Bijvoorbeeld zwarte muren kunnen een erg chique uitstraling hebben, maar het kan de kamer ook een depressieve sfeer geven. Bij kamers met veel lichtinval is die kans wel een stuk kleiner. In het geval van kamers met kleine ramen is het aan te raden om een lichte, neutrale kleur te kiezen zoals wit, lichtgrijs of baby-blauw. Voor de woonkamer is een neutrale kleur slim, zoals wit of grijs, zodat je de kleur in de kamer kunt brengen door middel van accessoires. Natuurlijk kun je ook nog kiezen voor muren van behang. Op deze manier kun je een neutrale kleur kiezen, maar er bijvoorbeeld structuur aan geven waardoor de kamer een interessante uitstraling krijgt.

Verander de indeling

Wil je wel iets veranderen, maar wil je erg geen project van maken? Dan is het ideaal om gewoon de indeling van de kamers te veranderen. Ook al is dit iets moeilijker bij de keuken, de woonkamer kan vaak wel anders ingedeeld worden. Denk eens na over hoe je de zithoek kunt veranderen en begin gewoon met rondschuiven. Dit kan al in één dag gedaan worden en zal je een nieuw fris gevoel geven.