New year, new (ho)me! Lees hier alle huiselijke goede voornemens voor 2022!

De kerstboom mag weer afgebroken worden, de frituurpan waar de heerlijkste oliebollen in gebakken zijn mag weer de kast in en gezellig met alle buurtbewoners de straten vuurwerkafvalvrij maken. Het jaar 2022 is officieel aangebroken! Niet alleen verdwijnen de feestelijke attributen, ook biedt dit weer de mogelijkheid om alle goede voornemens op te pakken. Van gezond eten en sporten tot aan het huis weer tiptop in orde maken. Ook jouw woning is toe aan een nieuwe look. Wij hebben daarom een aantal leuke tips op een rij gezet die je kunt toepassen om het jaar goed te beginnen in jouw stulpje.

Tijd voor een grote schoonmaak

Nu het weer even gaat duren voordat er andere feestdagen aankomen, is dit het geschikte moment om het huis grondig schoon te maken. De uitspraak is niet voor niets “A clean house is a clean mind”.  We spenderen de laatste maanden veel tijd thuis vanwege het coronavirus. Van thuis werken tot studeren en sporten. Door een grote schoonmaak uit te voeren, is het voor je gemoedstoestand ook veel fijner om er meer tijd door te brengen. Hier een aantal praktische tips:

  • Gooi oude spullen weg waar je niks mee doet;
  • Verplaats grote meubelstukken om goed op plekken te komen waar je normaal gesproken niet met de stofzuiger en dweil komt;
  • Vergeet lastige hoekjes niet;
  • Maak ook de buitenkant van je huis schoon, zoals je kunststof deuren of kozijnen.

Een grote schoonmaak kan veel tijd in beslag nemen. Dus het is niet erg om alles in etappes in te doen. Bijvoorbeeld:

  • Zaterdag: woonkamer en keuken
  • Zondag: Badkamer en slaapkamers

Start een bouwproject

Wanneer een grote schoonmaakbeurt niet nodig is omdat je altijd erg gedisciplineerd het huis bijhoudt, is een nieuw bouwproject misschien wel iets voor jou! Je hebt vast wel eens gedroomd over dat ene prachtige kookeiland, die uitgebreide hobbykamer of die prachtige nieuwe aluminium kozijnen. In dit nieuwe jaar heb je eindelijk de kans om die dromen waar te maken! De eerste stap zetten is vaak lastig, gebruik om deze reden de volgende tips:

  • Begin met schetsen. Maak jouw droom werkelijkheid door het nauwkeurig op papier te zetten.
  • Maak een inventarisatielijst. Wees secuur in het gereedschap en andere materialen die je nodig hebt. 
  • Plan er tijd voor vrij! Een bouwproject neemt veel tijd energie in beslag dus plan alles goed in.
  • Zorg voor genoeg budget. Een bouwproject is een behoorlijke aanslag op je portemonnee. Zorg er dus voor dat je genoeg spaargeld hebt en jezelf niet in de financiële problemen werkt.